Anasayfa / Blog

Akustik Cam

Akustik camların asıl görevi, birden fazla cam plakasıyla ses yalıtımı sağlamasıdır. Kısaca tanımlarsak akustik cam, ses yalıtımlı camdır diyebiliriz. Isı ve basıncın altındayen birleştirilip üretilir. Ses titreşimlerini içinde sönümleyerek maksimum seviyede sessiz bir ortam sunar. Akustik camın engellediği ya da azalttığı 10 DB ses, %50 gürültü azalması anlamına gelmektedir. Ses yalıtımı için akustik camı tercih etmeyi düşünüyorsanız, en doğru tercihi yapmış olacaksınız.

Akustik Camın Avantajları

  • Yüksek sesli alanlarda kullanıldığında iç mekânların daha sessiz ve konforlu olmasını sağlar.
  • Dış gürültüyü azaltarak çalışma alanlarında huzurlu bir ortam oluşturur. Bu sayede, konsantrasyonu artar ve uyku kalitesi iyileşir.
  • Genellikle çift cam veya lamine cam olarak üretildiği için ısı yalıtımı da sağlar. Dolayısıyla enerji tasarrufu sağlayarak kışın ısı kaybını, yazın ise ısı kazancını azaltır.
  • Lamine cam teknolojisi kullanılarak üretilir, bu da onları daha dayanıklı ve kırılma durumunda güvenli hale getirir. Kırıldığında parçalar birbirine yapışık kalır, dağılmaz. Bu özelliğiyle temperli cama benzemektedir.
  • Standart cam gibi görünür, bu nedenle estetik açıdan herhangi bir olumsuz etkisi olmaz. Farklı kalınlık ve dizayn seçenekleriyle modern mimari projeleriniz için tercih edebilirsiniz.
  • UV ışınlarına karşı oldukça dayanıklıdır. Solma ya da sararma durumları olmaz.

Kısacası akustik camlar, özellikle sessizlik ve konforun önemli olduğu evler, ofisler ve ticari binalar için ideal bir cam çeşididir. 

Akustik Camlar Nerelerde Kullanılır?

Konser, düğün salonları gibi alanlarda yüksek kalitede ses elde edilmesi ve dış ortamı rahatsız etmemek için tercih edilir. Hastaneler, sessiz ortama ihtiyaç duyan kamuya açık yerlerdir. Dolayısıyla hastanelerde tercih edilir. Yoğun trafiğin olduğu caddelere yakın konutlarda akustik cam tercih edilir. Otellerin dinlendirici olması için sessiz bir ortama ihtiyaç duyulur. Gürültü kirliliğini engellemek için kullanılır. Havaalanları ve tren istasyonları yüksek ses barındıran yerlerdir. Bu yerlerde, müşterilerin konforu için akustik camlar kullanılması önemlidir.

Akustik Cam Fiyatları

Akustik cam fiyatlarını belirleyen etkenlerin başında, üretim sürecinde kullanılan malzemenin kalitesidir. Camın katman sayısı, kalınlığı ve ölçüleri fiyatı direkt etkileyen unsurlardır. Marka, montaj hizmetleri gibi faktörler de maliyeti etkileyen unsurlar arasındadır. Akustik cam, kısa vadede daha yüksek bir yatırım gibi görünse de, sunduğu konfor ve enerji tasarrufuyla uzun vadede bütçe dostu bir seçenektir. Aklınıza takılan tüm sorular için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Akustik Cam