Temperli cam için ısıl şoklarla güçlendirilmiş güvenlik camıdır demek en doğru tanım olacaktır. Cam levhası, yüksek sıcaklıklarda ısıtılır ve ardından hızla soğutulur. Bu işlem sonucunda, cam levhası normal camdan çok daha sağlam hale gelir. Kırıldığında küçük küçük parçalara ayrılır ama bütünlüğü bozulmaz. Bütünlüğü bozulmadığı için canlılara zarar vermez. Kısacası temperli cam, hem darbelere karşı dayanıklıdır hem de kırıldıktan sonra çevresine zarar vermez. Zarar verme özelliği olmamasından dolayı sıklıkla tercih edilen bir cam modelidir.
Özel olarak üretilen bir cam türü olduğu için birçok avantaj sağlar ve bu nedenle sıklıkla tercih edilir. Günlük yaşamda farkında olmasak da sık sık temperli camlarla karşılaşır veya temas ederiz. Örneğin, evlerde kullanılan fırın camları, mobilyalarda kullanılan camlar, otomobillerin ön ve arka camları, duşa kabin camları ve binaların dış cephelerinde bulunan camlar temperli camların kullanıldığı alanlara örnektir.
Temperli camın kalınlığı, boyutu ve maruz kaldığı ekstra özel işlemler gibi seçenekler fiyat aralığını değiştirmektedir. Bunun yanı sıra camın rengi de fiyatı değiştiren etkenlerin arasındadır. Örneğin, 4 mm temperli cam ile 6-8 mm temperli cam fiyatları farklılık göstermektedir. Temperli camlar, ağır ve taşınması hassasiyet gerektiren cam türüdür. Nakliye ve montaj işlemleri de fiyat tercihi yaparken göz önünde bulundurulmalıdır. Güncel temperli cam fiyatları ve seçenekleri için bizimle iletişime geçebilirsiniz.