Anasayfa / Blog

Solar Cam

Güneş ışınlarının oluşturduğu ısı ve enerjiyi kontrol eden camlardır. Yenilenebilir enerjinin önemi her geçen artmaktadır. Tam da bu noktada solar camların varlığı ve görevi, yenilenebilir enerji sistemleri için önemlidir.  Solar camlar, modern mimari tasarımlara uyum sağlayabildiği gibi birçok çeşitli avantajları bulunmaktadır. Bu camlar sayesinde güneş ışınlarını verimli bir şekilde yönetebilirsiniz.

Solar Camın Avantajları

  • Yaz aylarında ortama giren güneş ışınlarını azaltarak serinlik sağlar. Kış aylarında ise güneş ışınlarını toplayarak ortamın ısı seviyesini yükseltir. Bu sayede ısıtma – soğutma giderlerinden büyük ölçüde tasarruf sağlanmış olur.
  • Buğulanmaları maksimum düzeyde engeller.
  • İç mekâna UV ışınlarının girişini maksimum seviyede engelleyerek daha sağlıklı bir ortam sunar.
  • Doğal gün ışığını engellemeyerek aydınlık bir ortam sunar.
  • Isı yalıtımı sunar.
  • Temperlenebilme özelliği sayesinde darbelere karşı dayanıklıdır.

Solar Cam Nerelerde Kullanılır?

Birçok kişi fark etmese de solar camlar hayatımızın hemen hemen her yerinde bulunmaktadır. Konutlarda, ofislerde, alışveriş merkezlerinde, hastanelerde ve daha birçok yapıda solar camlara ihtiyaç duyulmaktadır. Sadece yapılarda değil otomotiv sektöründe de kullanılmaktadır. Tüm bunların haricinde güneş enerji panellerinde de kullanılmaktadır. Panellerde kullanılarak maksimum seviyede güneş enerjisinden verim alınır. Kış bahçelerinde ortam ısısını dengelediği için bitkilere oldukça faydalıdır.

Solar Cam Temizliği ve Bakımı

Temizlik ve bakım işlemlerine başlamadan hemen önce cam yüzeyinde kırık ya da hasarın olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kırık ya da hasarlı camlar, can ve iş güvenliği açısından tehlikelidir. Temizlik ve bakım süreçleri düzeni olarak gerçekleştirildiğinde, camın performansında düşüşler yaşanmaz.

Yumuşak bezler ve ekipmanlar tercih edilmelidir. Sert ve keskin cisimler ile cam temas ederse, tamiri mümkün olmayan hasarlar alabilir. Camı silmek için kullanılacak olan sıvının ısısı da önem arz etmektedir. Cam, mevcut sıcaklığından çok farklı bir sıcaklığa sahip bir sıvı ile temas ettiğinde büyük hasarlar oluşabilir. İleri seviye bakım ve montaj işlemleri için yetkili servisinizle iletişime geçmeyi unutmayın. Unutmayın, düzenli gerçekleştirilen temizlik ve bakım işlemleri, solar camların ömrünü uzatarak verimini arttırır.

Solar Cam