Anasayfa / Blog

Güneş Enerji Sistemleri

Güneş enerji sistemleri sayesinde güneş ışığı, elektrik enerjisine dönüştürülür. Güneş enerjisi, sürdürülebilir temiz bir enerji kaynağıdır. Sanayileşme ve üretimin artmasıyla birlikte güneş enerjisine duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Sadece sanayi ortamlarında değil aynı zamanda konutlarda da güneş enerji sistemlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Tarımsal alanların sulanması için enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır. Güneşten depolanan enerji ile sulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. Tüm bu süreçlerde güneş enerji sistemlerine ve parçalarına ihtiyaç duyulmaktadır. 

Güneş Enerji Sistemlerin Faydaları

  • Kurulum kolaylığı sayesinde zamandan ve maliyetten tasarruf sağlar.
  • Güneş enerji sistemleri sayesinde sera gazları azalır ve doğamız daha yaşanılabilir şekilde temiz kalır.
  • Kurulum işlemininin ardından maliyetli bakımlara ihtiyaç duyulmaz.
  • Kendi enerjinizi üretme imkânı sunar.
  • Kurduğunuz güneş enerji sistemleri sayesinde elektrik faturalarınızda büyük oranda düşüş yaşanacaktır.

Güneş Enerji Sistemleri Çeşitleri

Güneş enerji sistemleri iki çeşit olarak karşımıza çıkmaktadır.

  • Şebeke bağlantılı sistemler
  • Şebeke bağlantısız sistemler

Şebeke bağlantılı sistemlerde güneş enerjisinden elektrik elde edildiği an hemen kullanılabilir. İhtiyaç fazlası kullanılmayan kısım ise ticari olarak satılabilir. Çift yönlü elektrikli sayaçlar sayesinde şehir şebekelerine üretilen elektrik dahil edilebilir. Şebeke bağlantılı sistemler, konutların, sanayilerin elektrik ihtiyaçlarını karşılayabilir. Herhangi bir depolanma prensibi bulunmadığı için aküye ihtiyaç duyulmaz.

Şebeke bağlantısız sistemler, güneş enerjisinden elektrik üretimini sağlayarak akülerde depolar. Bu sistemde akü ve depolama sistemlerinin rolü büyüktür. Sürekli elektrik akımının olmadığı kırsal yerler gibi alanlarda şebeke bağlantısız sistemler tercih edilir. Güneşin geliş açısı ve süresi bu sistemi doğrudan etkilemektedir.

Güneş Enerji Sistemleri