Home / Blog

Fotovoltaik Güneş Paneli

Yenilenebilir enerji kaynaklarına duyduğumuz ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Fotovoltaik güneş paneli, güneş ışınlarını elektrik enerjisine dönüştürür. Fotovoltaik güneş panelinin üstünde bulunan güneş hücreleri, ışınları elektrik enerjisine dönüştürerek konutlarda, vasıtalarda, tarım arazilerinde ya da ofislerde kullanılmasını sağlar.

Fotovoltaik Güneş Paneli Parçaları

  • Güneş Paneli: Güneş ışınlarından elektrik üretimini başlatan temel parçadır.
  • Şarj Kontrol Cihazı: Güneş panellerinden gelen elektriği düzenleyip akü grubuna daha sağlıklı bir şekilde ileten parçadır.
  • Akü ve Bataryalar:  Şebeke bağlantılı yani on grid hibrit sistemlerde kullanılan parçalardır.
  • İnverter: Güneş panelinden elde edilen DC elektrik akımını, AC elektrik akımına dönüştürerek kullanılabilir hale getirmekle görevli parçadır.

Güneş Paneli Hücresi

Güneş paneli sisteminin en önemli parçası hücre kısmıdır. Güneş paneli hücreleri yarı iletken malzemelerden ya da sıklıkla silikondan yapılır. Güneş ışınları hücreye çarptığında foton diye adlandırdığımız ışık parçaları, yarı iletken malzemeye enerjilerini aktarır. Ardından elektronlar serbest kalır ve elektrik akımı oluşur. Elde edilen bu akım, elektrik ihtiyacı bulunan cihazlarda kullanılabilir.

Fotovoltaik Güneş Paneli